PROFILKLÄDER

Ett bra första steg i att marknadsföra ert företag är att märka era kläder med er logga. Profilkläderna kan med fördel delas ut till anställda, men även till kunder. Görs det rätt och smakfullt framhävs företaget inte bara under arbetstid utan även under personens fritid. Lämpliga profilkläder är hela grunden för en välrepresenterad och sammanhållen organisation och vi på Olsson & Co har lång erfarenhet av att ta fram de kläder som passar er verksamhet bäst.

För de verksamheter som har butiker är profilkläder i stort sett en nödvändighet eftersom det informerar kunden om den anställdes roll och ansvarsområde. För företag med anställda som är i behov av arbetskläder får profilkläderna dessutom en tacksam dubbelfunktion.

Vilka profilkläder som lämpar sig bäst för er verksamhet beror på vilken bransch ni är verksamma inom. En piké passar bra i många situationer, medan det i andra fall kan vara mer lämpligt med kavaj och skjorta eller gedigna arbetskläder.

En jacka som används flitigt och håller länge synliggör ert varumärke uppåt 3500 gånger under sin livslängd, vilket innebär att det verkligen lönar sig i längden att ta hänsyn till både material, kvalitet och design vid valet av profilkläder.

Kontakta oss!

De bäst säljande profilklädesplaggen just nu är:

1. Träningströjor
2. Pikéer
3. Skjortor
4. Jackor
5. Västar

Fyra anledningar till att du borde investera i profilkläder:

• Bygger samhörighet internt
• Ger ett professionellt intryck
• Exponerar ditt varumärke, om och om igen
• Skapar tillit och varumärkeskännedom hos kund

Det finns i dagsläget många olika märkmetoder för att förmedla företagets budskap och logotyp på profilkläder. Brodyr, screentryck och transfertryck tillhör de mest förekommande.

Kläder med brodyr

Fördelen med brodyr på profilkläder är att metoden har en längre hållbarhet, både vad gäller färg och kontur och är mer stryktålig än de flesta andra metoder. Syftet med att brodera ett plagg är att brodyren inte bara skall profilera ett varumärke utan också förhöja känslan hos de personer som kommer i kontakt med varumärket.

Screentryck

Screentryck är en metod för textiltryck där man trycker färgen direkt på ett plagg.
Även kallat direkttryck. Resultatet är av högsta kvalitet och det är den tryckmetod som har längst hållbarhet. Direkttryck går att använda på de flesta sorters textil men det är att rekommendera på t-shirt, piké och sweatshirts.

Transfertryck

Transfertryck passar bra för textiltryck där man trycker färgen på en bärare.
Bäraren med trycket kan sedan appliceras på de flesta typer av material och behålla rätt färgåtergivning i motivet. Vi rekommenderar transfertryck på arbetsbyxor, jackor, funktionskläder samt kläder som har mycket stretch. Transfern pressas direkt, eller vid behov, fast på plagget med en transferpress. Alla plagg är unika och kräver olika temperaturer, tid samt tryck för att få transfern att fastna på plaggen.

Oavsett vilka behov du har hittar vi en lösning som ligger i linje med din övriga kommunikation och förstärker dina medarbetares budskap i det personliga mötet med kunder och omvärld.